Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag       9:00-17:00 uur
Woensdag   9:00-17:00 uur
Donderdag  9:00-17:00 uur
Vrijdag         9:00-17:00 uur
Zaterdag      9:00-17:00 uur

06-51578548

groencentrum@vanreine.nl

 

 

 

 

 

Adres en route:

Anna Geertruida Hofkeslaan 3
6881 WL Velp
Telefoon: 026 362 9700

Assortiment

Wat tuinplanten betreft beschikken wij het hele jaar door over een ruim aanbod, aangepast op het huidige seizoen. Wij kopen onze tuinplanten zelf in bij onze vaste leveranciers en bij regionale kwekers. U bent daardoor bij ons verzekerd van een vers, mooi en kwalitatief goed product.

Een greep uit ons assortiment:

Vaste planten
Een vaste plant is een kruidachtig gewas die in het voorjaar opkomt, uitgroeit en bloeit. In de wintertijd sterft de vaste plant af om het volgende jaar weer terug te komen.

Ons grote assortiment vaste planten bestaat uit soorten voor zowel een zonrijke als voor een schaduwrijke plaats. Door het combineren van verschillende soorten kunnen wij een fleurige border naar uw wens invullen. Dit kan zijn in bloem en in blad.

Kruiden
Kruiden is een specifieke groep vaste planten. Ieder jaar hebben we een leuk assortiment kruiden voor in de keuken of als sier.

Heesters
Heesters is een meerjarig en een houtachtig gewas. Deze struik kan bladhoudend of bladverliezend zijn. Over het algemeen geven de bladverliezende heesters meer bloesem. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik. Door de twee soorten te combineren heeft u het hele jaar door privacy en een mooie haag.

Rozen
Er zijn vele duizenden soorten rozen. Wij beperken ons uitsluitend tot de toppers die het best resistent zijn tegen ziekten en aantastingen. Zo hebben we bodembedekkende rozen, struikrozen, klimrozen, stamrozen en geurende rozen.

Klimplanten
Klimplanten worden vooral gebruikt om een schutting of pergola te bedekken met hun bloempracht. Ook zijn ze zeer in trek om een natuurlijke afscheiding te creëren door ze tegen betongaas te laten groeien. Klimop is de meest bekende soort, maar combineer de klimop met een clematis of kamperfoelie en u kunt het hele jaar door genieten van een mooie natuurlijke afscheiding.

Hagen
Hagen zijn een prettige afscheiding van onze buitenruimte. Het heeft een natuurlijke uitstraling en geeft een minder opgesloten gevoel dan een schutting of muur. Bovendien breken ze de wind en vormen een prachtige achtergrond voor allerlei andere planten. Voor een haag zijn de conifeer, taxus, beuk en laurier zeer geschikt. Deze leveren wij in diverse maten.

Bomen / fruitbomen
Bomen zijn beeldbepalende elementen in uw tuin. Het plaatsen van de juiste boom op de juiste plaats geeft de tuin een extra dimensie. Dankzij de vele soorten en maten is er altijd een type dat bij uw tuin past. Door onze ervaring die we hebben opgedaan bij de grootste Europese boomkwekerij kunnen we u deskundig en passend advies geven zodat u er jaren plezier aan beleeft.

Zacht fruit
U kunt een echte snoeptuin maken van zachte fruitsoorten zoals aardbeien, rode bessen, zwarte bessen, kruisbessen, snoeptomaten, bramen en frambozen. De hele zomer door kunnen u en de kinderen door de tuin lopen en hier en daar wat afsnoepen van de verschuillende onbespoten vruchten. De braam en de framboos zijn ook goed te gebruiken als natuurlijke afscheiding.

Perkgoed
Balkon en terrasplanten zijn eenjarige planten. Wij hebben een ruim assortiment perkgoed, mooie volle planten in een net wat grotere potmaat. Doordat wij rechtstreeks bij de kweker halen, bloeit het de hele zomer door. Bij ons kunt u het perkgoed in bloei zien en kopen. De gemengde hangbakken, de zogenoemde hanging basket, bloeit de hele zomer door.

Graszoden
Wij zijn officieel dealer in Queens Grass graszoden. Met de rolletjes van 40 cm breed legt u zelf in één dag een prachtig gazon in kleine en grotere tuinen. De zoden hebben een dikte van circa 2 cm en een oppervlakte van 1 m². Queens Grass graszoden zijn er in diverse grassoorten voor diverse toepassingen. Zo hebben we graszoden voor speelgazons, siergazons, sportvelden, golfbanen en schaduwplekken.

Graszoden is een vers product. Om de kwaliteit te waarborgen hebben wij dit niet standaard voorradig. De zoden worden in de vroege ochtend gesneden en de zelfde dag uitgeleverd. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Zaden
Voor wie zelf plantjes wil kweken, hebben wij een uitgebreid interessant assortiment in zaden voor bloemen, groente en kruiden. Hiermee kunt u als hobbyist goed uit de voeten.

Bollen
Zodra de eerste sneeuwklokjes beginnen te bloeien, verwelkomen we het voorjaar. Met onze voorjaarsbollen en zomerbollen heeft u vanaf het vroege begin van de lente tot ver in de zomer prachtige bloemen in uw tuin.

Meststoffen
Voor het bemesten van border en gazon werken wij veelal met organische meststof. Deze meststof komt langzaam vrij en werkt veelal langer dan kunstmest.

Potgrond/compost
Er zijn verschillende soorten potgrond en compost. Wij adviseren om bij de aanplant de juiste grond toe te voegen voor een geslaagde hergroei. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste potgrond of compost.

Bestrijdingsmiddelen
Wij beschikken over zowel milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen als over chemische bestrijdingsmiddelen. Indien gewenst adviseren wij u graag over welk bestrijdingsmiddel het meest geschikt is voor uw situatie.